Ja Batman i vaša ljetna galerija

Već me krajem listopada počela hvatati nostalgija za ljetom. Teško uopće mogu nabrojiti koliko me puta tijekom zime ta nostalgija ponovno i ponovno uhvati. Onda upalim laptop, pronađem folder s ljetnim fotografijama i krenem tako nostalgično razgledavati. Alisa je uskočila u zemlju čudesa, a ja razmišljam kako bi bilo da Anđela uskoči u svoju zemlju čudesa, tamo gdje je stalno ljeto, tamo gdje se čuje šum mora, a sunčeve zrake me griju. Anđela probudi se. Nije ljeto, pogledaj kroz prozor sivo nebo i kišu. Ne smeta mi kiša toliko, koliko me ovaj hladan zrak izluđuje. 

Moj novi prijatelj Olmypus TG-4

Često ljeti ronim s fotoaparatom u rukama. Proteklog ljeta sam kupila svoj novi podvodni fotoaparat OLYMPUS TG-4. Dugo vremena sam se dvoumila kupiti ga ili ne s obzirom na to da već imam podvodnu kameru. Kao što neke cure luduju za štiklama, tako ja ludujem za foto opremom. S druge strane nekako više na nogu volim navući udobnu peraju za ronjenje od neudobne (ili udobne, svejedno je) štikle. Iako, imala bih ja što pisati i o svojim avanturama sa štiklama, ali o tome nekom drugom prilikom. Olympus TG-4 je bio odlična investicija, brzo smo se sprijateljili i cijelo ljeto zajedno ludovali, a sada čekamo s nestrpljenjem sljedeće ljeto.

Osim odličnih fotografija koje sam napravila zahvaljujući Olympusu, bilo je i nekoliko onih slučajnih koje je “Olympus sam napravio”.  Dogodi se nekada da nenamjerno pritisnem okidačem i napravim fotografiju. Obično takve fotografije završe u virtualnom košu za smeće, ali izgleda da Olympus i bez moje kontrole može napraviti odličan posao. Upravo sam se u takvih nekoliko fotografija zagledala s nostalgijom misleći na ljeto. Jednu od tih fotografija sam postavila na mom facebooku, zaslužila je mjesto za moju najdražu #ljeto2017 fotografiju.

Batman ili hobotnica

Fotografiju vidite na naslovnici ovog posta. Zašto mi je baš ovo najdraža fotografija? Nisam sigurna, možda je to zbog Batmana na meni, kupljenog na eBayu. Batman je china kvalitete, obukla sam ga svega dva puta i možda ću još dva prije nego se raspadne. Od Batmana ostaje samo ova fotografija. Možda je to zbog ove hobotnice za koju se mogu hvaliti da sam je ja uhvatila (možeš misliti kako sam uhvatila hobotnicu). A možda je samo zbog ovog plavetnila u kojem se nalazim. Nije važno.

Potaknuta tom fotografijom, pozvala sam svoje followere na facebooku da zajedno napravimo jednu ljetnu galeriju , koja će nas svih zajedno zagrijati. Sada kada je nastupila prava zima, mislim da je vrijeme da iz mog bloga izađu sunčeve zrake i vaše ljetne fotografije.

Klikni na fotografiju za prikaz

Nakon ljetne galerije, mogli bi svi zajedno pripremiti jesensku galeriju, što kažete?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *