Vela Luka Outdoors 2016

U subotu, 17. rujna u Veloj Luci na otoku Korčuli je održana sportska manifestacija Vela Luka Outdoors 2016. U sklopu ove manifestacije održane su biciklistička utrka dugačka 30 km, te treking utrke dugačke 23 km i 11 km.  Biciklistička utrka se održava već treću, dok treking utrka drugu godinu za redom. Svake godine se bilježi sve veći broj natjecatelja, među kojima su brojni turisti. Ovim događajem Vela Luka otvara svoja vrata outdoors turizmu i tako produžava svoju turističku sezonu.

Vela Luka Outdoors 2016
Vela Luka Outdoors 2016

Prekrasna priroda i zanimljive lokacije Vele Luke i okolice

Staze vode kroz prekrasnu prirodu i zanimljive lokacije Vele Luke i okolice. Stari obnovljeni poljski putevi, vidikovci na more i otočiće, plaže, napuštene kamene kućice, šume, obrađena polja i maslinici… To su samo neke od zanimljivih lokacija kroz koje natjecatelji uživaju do svog cilja. Kad pridodamo sunčan i vedar dan koji nas je dočekao u subotu,  natjecatelji su zaista imali što vidjeti.

S obzirom na to da i sama svoje slobodno vrijeme provodim s biciklom (i naravno fotoaparatom) za očekivati je bilo da se i ja nađem među prijavljenim natjecateljima. Ali ovog puta posao zove, fotoaparat u ruke, te kreće potraga za biciklistima i trkačima po šumama i gorama. Biciklistička i treking utrke su krenule skoro u isto vrijeme, s 15 minuta razlike, a time je i krenuo moj izazov hvatanja natjecatelja kroz objektiv, jer trebalo je uhvatiti i trkače i bicikliste.

Vela Luka Outdoors 2016
Vela Luka Outdoors 2016
Vela Luka Outdoors 2016
Vela Luka Outdoors 2016

Napravi mi fotku za facebook

S autom sam se prebacivala od lokacije do lokacije pogodne za fotografiranje izbjegavajući prolazak kroz staze. Kao pomoć da mi nešto ne promakne imala sam svog brata koji je zajedno sa mnom slagao zanimljive kadrove. Plan mi je bio prikazati natjecatelje i zanimljive lokacije kroz koje prolaze. Slažući kadar za kadrom u toj velikoj brzini, shvatila sam da ovog puta ipak samo natjecatelji moraju biti u fokusu. Dok su biciklisti i trkači prolazili pored nas, većina njih je stigla doviknuti: “Napravi mi fotku za facebook“.  Priznajem, nakon što je moj lov na “fotke za facebook” završio imala sam osjećaj kao da sam i sama odvozila utrku.

Organizatori ovog događaja su: BK Timun, Trail i treking klub STrka, HPD “Mareta”, HGSS, te Turistička zajednica Vele Luke. Nadam se da i sljedeće godine pripremaju ovakav događaj. A tko zna, možda moj post bude s pozicije natjecatelja s kamerom na glavi.

Klikni na fotografije za prikaz

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *