Mora kao fotografskog motiva nikada dosta

U mom svijetu prevladava šarenilo boja. Volim spajati vesele tonove za nekoga često nespojive. Jednostavno, boje me čine sretnom. Tako su često i moje fotografije raznolikih i jakih boja. Nekada se zaigram obradom fotografije i pretjeram u toj mjeri da ima osjećaj kao da će boja istočiti sa ekrana.

Crno – bijele nijanse

No, moj današnji post ipak neće biti obojan. Ovog puta uz sve dostupne palete boja, dolazim sa nijansama crno – bijele fotografije. Bez obzira što volim šarenilo, kada se radi o fotografiji, crno – bijela ipak ima ono nešto posebno.  Svi znamo da je ovo najstarija vrsta fotografije koja uz sve vrste tehnološkog napretka nikada nije izumrla.  Ovaj podatak dovoljno govori kolika se moć krije u tom sivilu. S obzirom da danas možemo birati, mišljenja sam da ipak pažljivo trebamo odabrati kada i kako upotrijebiti crno – bijelu tehniku.

Druženje sa morem

Subota je označila početak listopada. Već smo ušli u jesen, ali za mene ljeto još traje. Vedar i sunčan dan sam iskoristila za kupanje u moru. Turista, a i domaćih kupača uglavnom više nema, pa tako ni gužve. Napokon sam uhvatila svoje omiljeno mjesto na stjenama. Cijelo posljepodne sam provela u moru, dok je fotoaparat čekao u torbi. Možda sam trebala s fotoaparatom hvatati azurno plave boje, ali teško se odvojiti od dodira kojeg je pružalo more.

Korčulanski kanal
Korčulanski kanal

Zašto sam fotografijama “oduzela boju” ?

Sunce je polagano počelo padati, vrijeme je za odlazak, još stignem napraviti nekoliko morskih kadrova. Mora kao fotografskog motiva nikada dosta. Iako obožavam sve nijanse plave boje na fotografiji koje mi pružaju morski kadrovi, odlučila sam moru “oduzeti boju”. Pogled prema Korčulanskom kanalu mi je pružio savršene kadrove za crno bijele fotografije.

A sada uživajte u mini galeriji crno – bijelih fotografija. Pogled iz Vele Luke, točnije uvale Meja prema Korčulanskom kanalu.

Klikni na fotografije za prikaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *