Jesenska romantika na otoku

Failed to get valid data from Flickr

Photoset not found

Pobjeglo mi ljeto, stigla jesen, razmišljala sam dugo i napokon priznala.  Jesen na otoku povremeno ima svoje posebne trenutke. Zavlada jesenska romantika kao uvod u zimsku romantiku.

Kiša dođe, struja ode

Sunčan i vedar dan u popodnevnim satima je zamjenio nagli pljusak kiše.  Pljusak kiše sigurno otočnu jesen ne čini ništa posebnijom od drugih jeseni.  Ali postoje trenutci kad dođe pljusak, a struja ode, tada već miriše na romantiku. Sva sreća, još je dan, ali skupljaj šterike, jer teško je znati kada se struja vraća. Ovog puta nas je i kiša i struja iznenadila. Zanimljivo je što nas iznenadi i kada očekuješ takvo “iznenađenje”. Svakog puta iznova u potrazi za šterikama.  Uglavnom, tj. uvijek, šterike se nalaze na istom mjestu, ali nitko nezna gdje je to mjesto.

Romantična večera

Neznam  koliko smo vremena ostali bez struje. Noć je pala i upravo je nastupila prava romatika. Večera uz šterike. Između ostalog na jelovniku je riba. I tako pomalo u mraku biram ribu, jedem kosti. Pitam se kako su nekada ljudi živjeli bez struje, ni vlastiti tanjur ne mogu pogoditi. Valjda nisam neka romantična duša. I kada sam napokon pojela ribu, mislim kosti, evo struje. Nakon svega nije mi preostalo ništa, već da pod svjetlima tražim kosti  zalutale među mojim zubima. To ja zovem pravom romantikom.

Gdje se u cijeloj ovoj priči našao fotoaparat

Ispričala sam vam priču o svojoj romantičnoj strani, sad se vratimo na sam početak nestanka struje. Tada je nastala moja kišna galerija koju vam danas donosim. Nema struje, prazna baterija na laptopu i mobitelu. Ostaje mi jedino moj “vjerni prijatelj fotoaparat”. Vani pljušti kiša, malo stane, pa se vrati. Iskoristila sam svoj zanimljiv pogled kroz prozor, pa se neko vrijeme zabavljala.

Sada uživajte u mom pogledu s prozora i pazite da ne pokisnete.

Klikni na fotografiju za prikaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *